maanantai 24. huhtikuuta 2017

Churrot


Espanjalaiset munkkitangot eli churrot. Miksi ei, tämäkin olisi hyvä vaihtoehto perinteiselle munkille. Taikina on helppo sillä nostatuksia ei tarvita. Näitä herkkuja perinteisesti dipataan suklaakastikkeeseen, tai vaikka Salted Caramel kastike.

Churrot

3 dl vettä
75 g voita
1/4 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunanmehua
3 dl vehnäjauhoja
2 munaa
paistamiseen öljyä
pinnalle siro erikoishieno sokeri (kaneli)

Mittaa kattilaan vesi,voi ja suola. Kiehauta.
Lisää kattilaan hunaja, sitruunanmehu ja vehnäjauhot puuhaarukalla vatkaten.
Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin, niin että saat taikinasta tasaisen.
Laita taikina tyllalla varustettuun pursotinpussiin.
Lämmitä öljy 180-190 asteiseksi. Pursota taikinasta öljyyn noin 10 cm pitkiä pötköjä. Leikkaa taikina poikki veitsellä tai vaikka saksilla.
Paista churrot kauniin ruskeiksi ja nosta valumaan hetkeksi paperille.
Kierittele sokerissa ja tarjoile suklaakastikkeen kanssa.


Suklaadippi

150 g suklaata
1 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa

Kuumenna kerma ja hunaja kattilassa lähes kiehuvaksi.
Siirrä kattila liedeltä ja lisää kuumaan kermaan paloiteltu suklaa. 
Anna seistä muutamia minuutteja.
Sekoita nopeasti sekaisin.


Ei kommentteja: