keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Ihanat kissa- ja tipudonitsit

Idean näiden donitsien koristeluun löysin pinterestissä surffaillessa. Ihastuin tuohon tipumalliin ja halusin tietysti kokeilla. 


Donitsit valmistuvat vaivattomasti donitsipellillä. Koristelussahan onkin sitten vain mielikuvitus rajana. Nämä hauskat tipuset ja kissat saivat kuorrutukseksi Candy Melts suklaasta kuorrutteen eri väreissä. Pienet yksityiskohdat onnistuu samoja nappeja käyttämällä. Aikamoista askarteluahan tällainen pieni piipertäminen on, mutta lopputulos on kyllä hauska.





Donitsit uunissa

50 g voita sulatettuna
1 dl maustamatonta jugurttia
0,5 dl maitoa
1 muna
1 tl vaniljauutetta
1 rkl sitruunanmehua
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa


Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita huolellisesti keskenään.
Mittaa toiseen kulhoon sulatettu voi, jugurtti, maito ja muna ja sekoita hyvin keskenään.
Yhdistä seokset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja mausta vaniljalla ja sitruunalla.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota kevyesti rasvatulle donitsipellille. Itse täytän muotit vain puolilleen, mutta tämäkin on vain makuasia kuinka muhkeita donitsesta haluat. Jos donitsisi kohoavat umpeen, voit "puhkoa" reiän vaikka omenaporalla taikka veitsellä.
Paista donitseja 6-7 minuuttia, riipuen donitsin paksuudesta.

Jäähdytä hetki ja kumoa donitsit pelliltä.

Koristelu:

kokonaisia manteleita
Candy Melts eri väreissä
tumma suklaa


Sulata haluamiasi värejä Candy Meltsejä ja suklaita valmiiksi. 
Itse käytin kuorettomia manteleita, mutta kuorellisetkin käyvät. Ota siis donitsi ja tee pienet kolot veitsellä manteleita varten (korvat kissoille ja siivet tipuille). Dippaa manteli (tipulle keltaisessa) Candy Meltsissä ja aseta tekemääsi koloon paikoilleen. Tee näin kaikille siiville/korville. Anna kovettua. Voit nopeuttaa laittamalla hetkeksi jääkaappiin.
Nyt voit varovasti kuorruttaa donitsin. Huomioi, että korvat/siivet on myös kuorrutettava. Anna kuorrutuksen kovettua ennen viimeistelyä.
Viimeistele donitsit eri värisillä Candy Meltseillä ja suklaalla. Itse käytin apuna vain hammastikkuja, joilla sain tehtyä kaikki pienet yksityiskohdat viiksistä tipunkoipiin. 


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mageen on näköisiä. Näitä pitää kokeilla.