maanantai 10. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen suklaakakku


Pääsiäinen tulee ja suklaamunia tulee meillä ainakin hamstrattua enemmän kuin laki sallii. Tokihan tässäkin perheessä mutustellaan noita suklaisia herkkuja ihan kyllästymiseen asti kunnes tulee sitten se stoppi. Tällä kertaa ajattelin upottaa nuo pienet täyssuklaiset munaset tähän kakkuun. Ja ideahan tähänkin lähti taasen tuolta netin ihmeellisestä maailmasta.



Pääsiäisen suklaakakku

Pohja:

6 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
3 isoa munaa
2,5 dl piimää
1 dl lämmintä vettä
1 dl sulatettua voita
2 tl vaniljaa


Laita uuni lämpenemään  175 asteeseen. 
Mittaa kulhoon kuivat aineet; vehnäjauho, sokeri, kaakaojauhe, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Sekoita aineet hyvin keskenään. 
Lisää kuiviin aineisiin, munat, piimä, vesi, voi ja vanilja. Sekoita aineet hyvin keskenään.

Jaa taikina kahteen, 20cm halkaisijaltaan olevaan, voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista pohjia uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä.
Anna pohjien jäähtyä hetken ennen kumoamista.

Valmista täyte:

Suklaamuna ganache

noin 200-250g suklaamunia ja jämäsuklaita
2 dl kuohukermaa
25g voita

Itse käytin tuollaisia pehmeällä tryffelillä täytettyjä suklaamunia ja lisäksi muutaman jämäsuklaapalan kaapista (kuvitella, että on edes mahdollista löytää kaapista suklaajämiä).
Kuoritaan siis mahdolliset paperit ja kuoret suklaista, pilkotaan hieman pienemmiksi ja laitetaan kulhoon. 
Kuumenna kerma kiehumispisteeseen (ei tarvitse siis kiehahtaa). 
Kaada kuuma kerma suklaiden päälle ja anna niiden olla muutama minuutti. 
Sekoita suklaa ja kerma nopeasti tasaiseksi ja lisää lopuksi voi ja jatka sekoittamista kunnes voi on sulanut joukkoon.
Anna ganachen jäähtyä kunnolla jääkaapissa kylmäksi.
Vaahdota kylmä ganache vatkaimella vaahdoksi.


Kakun täyttö:

Leikkaa pohjat kahteen osaan. Jos haluat voit kostuttaa pohjia hieman vanilja-maitoseoksella.
Täytä kakun jokainen väli ganache vaahdolla.
Kuorruta lopuksi kakku lopulla ganachevaahdolla.

Koristelu:

Voikreemi:

150 g voita
4 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljaa
1 tl vettä
(muutama tippa sitruunanmehua)
väriaineet oranssi ja vihreä

Oreokeksejä

Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi.
Lisää vähitellen, kokoajan vatkaten tomusokeri.
Lisää lopuksi vanilja, vesi ja sitruuna, vähän kerrallaan kokoajan vatkaten.
värjää osa oranssiksi ja osa vihreäksi.

Leikkaa kakun pintaan porkkanoita varten kartion muotoiset kolot terävällä veitsellä.
Täytä kolot pursotinpussilla, oranssilla kreemillä. Katso että kolot tulevat niin täyteen, että naatit jää näkyviin kakun pinnalle.
Koristele vihreällä kreemillä porkkanoille lehdet ja kakun reunalle heinää.
Lopuksi koristele kakun pinta murennetuilla oreokekseillä.

Itselläni jäi hieman tuota kreemiä ja ganachea yli, joten koristelin samalla muutaman banaanimuffinin  samalla periaatteella. Niistä tulikin söpöjä!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska idea!!