torstai 27. huhtikuuta 2017

Rosetit

Rosetteja päästiin vihdoin maistelemaan siman kanssa tuossa keskiviikkona kun saatiin sima valmiiksi. Ja maistuivathan ne. Tällä ohjeella olen vuosia rosettini tehnyt. En tiedä mistä olen ohjeeni bongannut, vai olenkohan taas sen omanlaiseksi vain muokannut.



Rosetit

1 muna
2 tl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1 tl sitruunan mehua
öljyä friteeraukseen
tomusokeria koristeluun


Riko muna kulhoon. Lisää sokeri, vaniljasokeri, suola ja puolet maidosta joukkoon ja sekoita.
Lisää joukkoon jauho ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi.
Lisää loput maidosta ja mausta halutessasi sitruunanmehulla.
Kuumenna öljy 170-180 asteeseen. 
Kuumenna rosettirauta öljyssä.
Valuta ylimääräinen öljy raudasta pois.
Kasta rauta taikinaan (mutta älä upota kokonaan, muuten rosetti on hankala irrottaa raudasta) ja laita öljyyn kypsymään. 
Kypsennä kauniin kullanruskeiksi. 
Nosta paistetut rosetit talouspaperille valumaan. Jos rosetti ei irtoa itsestää auta vaikka pienellä veitsellä. Itselläni rosetit irtosivat jo öljyyn ja pystyin paistamaan useammaan kerrallaan.
Koristele tomusokerilla jäähtyneinä.

Tarjoile.. no tietysti siman kanssa.. ;)




Hauskaa Vappua!!

Ei kommentteja: