torstai 27. huhtikuuta 2017

Sima

Siman valmistin perinteisellä fariinisokeri pakkaukasen kyljesssä olevalla ohjeella. Fariinisokeria käytin suhteessa enemmän kuin tavallista sokeria saadakseni tummeman jatäyteläisemmän maun.
Ja hyväähän siitä tulikin.



Sima

4 l vettä
250 g fariinisokeria
250g sokeria
2 sitruunan mehu
herneen kokoinen pala hiivaa
sokeria 
rusinoita

kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle.
Korvaa sokerista sitä enemmän fariinisokerilla mitä tummempaa simaa haluat.
Kun sokerion täysin sulanut, lisää loput vedestä kylmänä.
Mausta sitruunan mehulla ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Ota tilkka nestettä ja liota siihen hiiva. Lisää tämä sitten koko nesteeseen ja sekoita.
Halutessasi voit viipaloida siruunan ja laittaa viipaleet simaan.
Anna siman käydä huoneen lämmössä noin 1 vuorokausi.
Pullota sima: lisää pulloihin noin 1 tl sokeria ja muutama rusina.
Huomioithan, että pulloon kertyy painetta. Painetta on hyvä päästää välillä jos pullot ovat kovin tiiviitä.

Ei kommentteja: