sunnuntai 13. elokuuta 2017

Minibebet

Olen pienestä pitäen rakastanut bebe-leivoksia. Muistan vieläkin kun lapsuudessani vierailimme useasti isäni kanssa isoisäni luona ja pysähdyimme joskus kahville. Sain aina valita vitriinistä pillimehun kaveriksi jotain herkkua. Beben valitsin aina, jos sellaisia oli tarjolla.

Tykkään pitää nämä herkut näin minikokoisena. Ovathan ne makeita ja näin pienenä sopivan kokoisia.

Tässä täytteen valmistuksessa olen hieman oikonut. Voithan toki alkaa keittämään täytteeseen oman paksun vaniljakiisselin, mutta kerran kiireissäni kokeilin tätä ihan valmiiseen vaniljakastikkeeseen, josta tein vain paksumman version. Minusta tämä oli ihan käypä versio, joten olen vain jatkanut tällä kovasti laiskalla tielläni. 🙈


Minibebet

pohja

200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl vehnäjauhoja

Vatkaa vaahdoksi pehmeä voi ja sokeri.
Lisä muna ja sekoita hyvin.
Lisää jauhot taikinaan vähitellen ja sekoita hyvin.
Laita taikina kelmuun, jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Kaulitse taikina ohueksi ja ota pyöreällä muotilla siitä paloja.
Asettele ne esim. minimuffinipellille (itse kevyesti rasvasin ja jauhotin pellin).
Pistele haarukalla reikiä taikinan pohjaan ja paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä. 
Anna jäähtyä ennen irroittamista ja iroita varovasti.


Täyte

vadelmamarmeladia

1 pps vanhanajan vaniljakastike jauhe
n. 2 dl  eli puolet maidon määrästä mitä ohjeessa sanotaan
200 g pehmeää voita
sitruunajauhetta
(vanilja)

Valmista vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä ohjeesta vain puolet nesteen määrästä. (näin saat kastikkeesta sopivan paksua)
Laita pehmeä voi yleiskoneen kulhoon ja vatkaa hetki.
Lisää vaahdotettuun voihin vaniljakastike lusikallinen kerrallaan, kokoajan vatkaten.
Mausta vaahto sitruunajauheella ja vaniljalla.


Täytä pohjat.
Laita pursotin pusseihin, toiseen vadelmamarmeladia ja toiseen vaniljavoivaahto.
Pursota kuoren pohjalle ensin hieman marmeladia ja päälle vaniljavoi. Tasoita pinta spatulalla tai lusikalla jos on tarvetta.
Laita jääkaappiin kovettumaan.


Pinta

n 3 dl tomusokeria
2-3 rkl vettä
elintarvikeväriä

nomparelleja

Sekoita tomusokeri, vesi ja väriaine sekaisin. 
Laita pursotinpussiin ja pursota beben pinnalle.
Koristele nomparelleilla.


Ei kommentteja: